Te koop

Appartement te Diksmuide

Prijs op aanvraag
Beerstblotestraat 1
8600
Diksmuide

Monumentaal wonen langs de IJzer, waar architectuur en karakter samenvloeien

Welkom in de Bloemmolens, een stukje industrieel erfgoed vol charme en geschiedenis. De karaktervolle torens staan al decennialang leeg, maar nu is het tijd voor verandering. Het is tijd voor de toekomst.

Authentiek herbestemmingsproject

Om de Bloemmolens terug nieuw leven in te blazen, bouwen we de linkervleugel om tot een stijlvol wooncomplex. De toren biedt 26 unieke appartementen en voorziet ruimte voor 31 parkeerplaatsen. Door de aanwezigheid van water en groen is het hier telkens opnieuw zalig thuiskomen.

Een unieke locatie met verhaal

Je kan stellen dat de Bloemmolens een eeuwenoude ziel heeft. En die voorgeschiedenis maakt het gebouw juist zo uniek. In 1836 richtten de gebroeders Van Hille een suikerfabriek op. Later, in 1891, nam Eugène Devos-Quatannens de leegstaande suikerfabriek over en bouwde het om tot een stoommaalderij of ook wel ‘Minoterie’ genoemd. Hierna werd het gebouw nog gebruikt voor verschillende doeleinden: als een fort tijdens de Eerste Wereldoorlog, een industrieel complex met onder andere de bloemmolens en olieslagerij en ten slotte als een maalderijmuseum en een tentoonstellingsruimte.

De Westhoek

Wie de Westhoek zegt, denkt meteen aan Diksmuide. De Boterstad zit vol leven, biedt veel werkgelegenheid en bestaat grotendeels uit agrarische gebieden. Diksmuide is niet voor niets de gemeente met de grootste oppervlakte in West-Vlaanderen. En juist die ruimte zorgt ervoor dat het hier heerlijk wonen is. Bovendien ligt de stad dicht bij de kust en zijn andere steden zoals Ieper, Poperinge en Veurne vlakbij.

Naast alle groen en rust die je hier vindt, is ook het historisch centrum een echte blikvanger. De charmante gevels, pittoreske straatjes en lekkere streekproducten laten je onmiddellijk thuis voelen.

Beleef de Bloemmolens. Beleef de geschiedenis.

Wil je graag de unieke sfeer van de Bloemmolens opsnuiven? Kom langs en maak kennis met het karakter van het gebouw. En ervaar hoe comfortabel, landelijk en duurzaam wonen centraal staan. Schrijf je snel in en beleef het verleden, het heden en de toekomst tijdens deze exclusieve bezoekmomenten.

Woonopp.
111 m²
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Tuin
Ja

Algemeen

Adres:Beerstblotestraat 1, Diksmuide
Referentie:CV/TK/0163
Type:Appartement
Beschikbaar vanaf:Bij oplevering
Bewoonbare opp.:111 m²
Type constructie:Traditioneel

Indeling

Slaapkamers:2
Badkamers:1
WC:1
Woonkamer:Ja
Keuken:Ja
Tuin:19 m²
Tuin oriëntatie:Zuid-West

Informatieplicht

Overstromingsgevoelig:Niet meegedeeld
Overstromingsgebied:Niet meegedeeld
Erfgoed:Niet meegedeeld
Jérôme Santy
Your real estate agent
Jérôme Santy
0472 761 157
Your mission, my passion

Contacteer Jérôme

U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website

Niet gevonden wat je zocht?

Schrijf je vrijblijvend in en blijf op de hoogte van ons meest recente aanbod.
Schrijf je in

Deel dit pand